Omdat geen enkel oog hetzelfde is

Brillenglazen
Het uitzoeken van een bril is pas begonnen met het montuur maar heb je misschien al nagedacht over welke glazen er in je bril moeten?

Blue Light filter

Met of zonder blue filter (wat is dat?!), multifocaal of varifocaal (betekent allebei het zelfde), met of zonder cilinder (75% van de brildragers heeft een cilinder nodig). Allemaal termen die je misschien niets zeggen maar wel voorbij komen als we het gaan hebben over aan welke eisen het kijken moet voldoen.

“wist je dat een blue light filter ook steeds meer geadviseerd wordt aan kinderen die veel gamen?”

Enkelvoudig

veraf of dichtbij
Voor elke kleuter tot je veertigste: bijna iedereen in deze categorie loopt met een enkelvoudige bril. Met of zonder cilinder, met of zonder prisma, het principe is dat je aan één sterkte voldoende hebt om scherp te kunnen zien.

Tot je 40e lukt alles vaak nog prima met die ene bril maar opeens merk je ’s avonds dat de lettertjes te klein zijn of dat je steevast hoofdpijn hebt aan het einde van de dag….. = tijd voor een goed advies.

Multifocaal

Als je al brildragend bent zijn deze glazen de volgende stap, zeg maar next level brillenglazen. Want nu je ouder wordt merk je dat veraf en dichtbij niet meer zo makkelijk af te wisselen zijn. Een oplossing hiervoor is het dragen van een multifocaal brillenglas. Hierin worden alle sterktes gezet die jij nodig hebt om van oneindig ver tot 40 cm voor het oog scherp te kunnen zien.

"kom je voor vergoeding in aanmerking dan regelen wij dit voor je, lekker makkelijk toch?”

Beeldschermbrillen

Als je dagelijks veel uren achter een beeldscherm doorbrengt adviseren wij altijd om hiervoor een aparte beeldschermbril te laten aanmeten. Elke werkruimte vraagt om een ander type glas. Hierover kunnen wij je uitgebreid voorlichten. Zo ga je na een hele dag werken beter uitgerust naar huis, dat scheelt weer aan het einde van je dag.

Zonnebril op sterkte

Veel van de zonnebrillen in onze collectie kunnen desgewenst op sterkte uitgevoerd worden, vaak met behoud van de kleur zoals in de het originele glas zit. Ook kunnen we rekening houden met de sport of hobby die je beoefent. Op de golfbaan heb je bijvoorbeeld baat bij andere filters en kleuren dan op het water. Wil je hierover meer weten? Maak vrijblijvend een afspraak om je te laten informeren.

Veiligheids- en beeldschermbrillen

In de regio Hoeksche Waard zijn wij exclusief dealer voor ConSpex, totaalleverancier voor veiligheids- en beeldschermbrillen.

Openingstijden

 • Maandag:

  13:00 - 17.30 uur

 • Dinsdag:

  9.30 - 17.30 uur

 • Woensdag:

  9.30 - 17.30 uur

 • Donderdag:

  9.30 - 17.30 uur

 • Vrijdag:

  9.30 - 21 :00 uur

 • Zaterdag:

  9.30 - 17.30 uur

Contact

 • This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.

 • Smidsweg 7, 3295 BT 's-Gravendeel

Copyright © 2023 Brillen Atelier.
Weten hoe wij omgaan met uw persoonsgegevens? Lees hier onze Privacyverklaring en Algemene voorwaarden